Hogyan közeledj telefonfüggő társadhoz?

Gondolkodtál-e már azon, hogy manapság miért töltünk annyi időt az Interneten? Az okostelefonok világában és az olcsó mobilinternet adta lehetőségeknek köszönhetően gyakorlatilag éjjel-nappal része lehet életednek az Internet. Telefonos applikációk sorozata úgy van megtervezve, megalkotva, hogy megragadja a figyelmedet és folyamatosan új impulzusokkal bombázzon éppen azért, hogy minél tovább megragadja a figyelmedet.

Talán azt gondolod nem vagy túlságosan igényes vagy követelőző, amikor a párod figyelméről van szó, de mégis gyakran megtörténik, hogy az Internet és az okostelefon által biztosított figyelemelterelések miatt eléggé nehézkes lett a párod és közötted levő kommunikáció, intimitás.

Talán azt is kérdezted már magadtól, hogy mit csinálsz rosszul? Talán azon is agyaltál már, hogy miként zökkenthetnéd ki a párodat ebből a helyzetből úgy, hogy ne bántsd őt, esetleg ne kelts feszültséget.

Először is gondolkodj el, hogy mi az, ami valójában zavar abban, hogy a párod okos telefonozik?

Sokféle oka lehet annak, hogy valaki sok időt tölt a mobiltelefonjával. Egyik ok lehet az, hogy a házastársával, párjával nincsenek rendben a dolgok és a telefon tökéletes lehetőség arra, hogy kimeneküljön a feszült helyzetből anélkül, hogy kimozdulna a házból.

Egy másik ok lehet az, hogy egyszerűen sok-sok alkalmazások által nyújtott lehetőségben elveszik az illető és észre sem veszi, hogy rohan az idő, ez pedig idővel egy szokássá válik. Ilyenkor az illető észre sem veszi, hogy több időt tölt a kelleténél az okoseszközeivel.

De az is megtörténhet, hogy megismert valakit az Internet segítségével és éppen ezt a nem éppen etikus "barátságot" építi titokban. Természetesen ne gondolj mindig a legrosszabbra. Egyáltalán ne is találgass, hanem inkább azon gondolkozz el, hogy milyen félelem, félelmek húzódhatnak meg a házastársaddal, pároddal kapcsolatos aggodalmaid mögött. Talán félsz attól, hogy már nem szeret? Félsz attól, hogy titokban haragszik rád? Félsz attól, hogy emiatt zátonyra fut a kapcsolatotok? Félsz attól, hogy már nem vagy elég jó a párod számára? Félsz attól, hogy milyen hatással lesz a jelenlegi életetek a gyermekeitekre?

Másodszor fordíts te minőségi figyelmet a párodra

Hagyd abba azt, hogy gyanakodva és agyalva figyeled a párod minden mozdulatát azt találgatva, hogy vajon milyen motiváció van ezek mögött? Adj neki teret és időt, foglald le magad hasznos tevékenységekkel és közeledj hozzá egy pozitív, szeretetteljes lelkiállapotban.

Harmadszor, beszélj neki konkrétan és őszintén az aggodalmaidról

A filmek, regények és mesék világában a férfi olvassa a nő gondolatait, a nő pedig olvassa a férfi gondolatait. A valóságban ezt a szuperképességet sem a nők, sem a férfiak nem birtokolják.

Mondd el neki, hogy milyen félelmeid vannak, és milyen érzéseket kelt benned a viselkedése. Légy nyugodt és őszinte. Ha férfi vagy és ebben nem gyakoroltad magad, az érzéseidről beszélni nehéz lehet, de szükséges, ahhoz, hogy kifejezd azt a szeretetet és ragaszkodást, amely elengedhetetlen az igazán intim kapcsolat létrejöttéhez.

Az elején talán nehézkesen megy az effajta beszélgetés, főleg ha előtte ezt nem gyakoroltátok, de hosszú távon megújíthatja az egész kapcsolatotokat.

Tencut Zoltán
párkapcsolati tanácsadó, lelkész, mentálhigiénés szakember

Ki vagyok, és hogyan tudok segíteni?

Meggyőződésem, hogy alapvetően az emberek többsége azzal a vággyal, reménnyel úgy lép be egy párkapcsolatba, házasságba, hogy abban boldogságot, szeretetet, biztonságot, törődést adhat és kaphat.

Lelkészként, mentálhigiénés szakemberként és párkapcsolati tanácsadóként azt tapasztalom, hogy sokan akadályokba ütköznek.

Bizonyos ismeretek hiánya, a mindennapi akadályok és rutin miatt jelentkező eltávolodás, elhidegülés, a nem megfelelő konfliktuskezelés, a sérelmek nem megfelelő feldolgozása, a nézeteltérések helytelen kezelése és sok más tényezővel is szembe kell nézned, fel kell venned a harcot.

Ha nyitott vagy a nehézségeidet, harcaidat átbeszélni, a helyzeteddel kapcsolatosan mélyebb megértést szerezni és új megoldásokat felfedezni és alkalmazni, akkor jó helyen jársz.

Párkapcsolati tanácsadóként fontosnak tartom a kölcsönös bizalmon és elfogadáson, diszkréción alapuló partneri munkát.

Amennyiben elakadtál a párkeresésben, házasság előtt állsz és szeretnéd megfelelő tudással és módszerekkel felvértezni magad, párkapcsolatban élsz vagy házas vagy, szívesen segítek neked.

Tovább

Szeretettel köszöntelek az oldalunkon!

Küldetésemmel tekintem, hogy segítsek neked és párodnak megtalálni a harmóniát és erősíteni párkapcsolatodat. Párkapcsolati tanácsadóként elkötelezett vagyok abban, hogy támogassalak benneteket az intimebb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet és párkapcsolat felé vezető úton. A szolgáltatásaim, az online eszközöknek köszönhetően, Németország és Svájc szerte elérhetők, így bármilyen távolság is álljon közöttünk, segítségemmel könnyedén részt vehettek a változásban. Fedezd fel velünk azokat az eszközöket, amelyek segítségével elérhetitek a kitűzött célokat, és élvezzétek a kölcsönös fejlődést és boldogságot!

Várom, hogy együtt járjuk be a fejlődés útját!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram